Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 10:00

Jordan Grand Pitbabes

Written by

Η Formula 1 είναι γένους θηλυκού.

Γι'αυτό και ανέκαθεν στα paddocks το γυναικείο φύλο είχε ισχυρή παρουσία.
Τα pitbabes είναι αναπόσπαστο στοιχείο του αγαπημένου μας sport, και γι'αυτό όχι μόνο θα πρέπει να κατακλύζουν για πάντα το grid, αλλά να είναι και αντάξια των υψηλών προδιαγραφών που καθιέρωσε η Jordan Grand Prix στα μέσα των '90s.

Σημείωση: το άρθρο γράφτηκε πριν 5 χρόνια, πολύ πριν τη ντροπιαστική απαγόρευση.


Ο Eddie Jordan μπορεί να καυχιέται ότι καμία άλλη ομάδα πλην της δικής του δεν κατάφερε στο άκουσμά του ονόματός της να φέρνει συνειρμικά στο νου τη θύμηση των pitbabes, και όχι άδικα.
Ξεχάστε τους τίτλους, τις νίκες και τις pole positions – με κριτήριο τα pitbabes, η Jordan θα είχε σαρώσει όλες τις διακρίσεις!
Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

 

JPB Katie Richmond 2

 

Το 1997, η Jordan χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το κιτρινόμαυρο livery, που έμελλε να αποδειχθεί σε ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά liveries στην ιστορία της Formula 1.
Η Jordan 197 σηματοδότησε μια νέα αρχή για την ομάδα και... τα χαμόγελα δε θα μπορούσαν παρά να ήταν εμφανή.

 

JPB1997

 

Την επόμενη χρονιά, ο πήχης τοποθετήθηκε πολύ ψηλά.
Highlight της χρονιάς στα βιβλία των στατιστικολόγων της Formula 1 θεωρείται η πρώτη νίκη της ομάδας στο επεισοδιακό Spa, διά χειρός Damon Hill.
Για τους λάτρεις του ωραίου φύλου βέβαια, η Jordan 198 συνδέεται με την Katie Richmond (ίσως το μόνο ''επώνυμο'' pitbabe στην ιστορία της ομάδας).
Στις άνωθεν φωτογραφίες, η Katie προσφέρει τη δυνατότητα της θέασης από το πλάι και από μπροστά.
Και όντας ακριβοδίκαιη, δεν ήθελε να αδικήσει την πίσω όψη.

 

JPB-Katie Richmond 3

 

Το 1999 έμελλε να εξελιχθεί ακόμα καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά.3η θέση στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών, 2 νίκες και 3η θέση στο πρωτάθλημα Οδηγών για τον Heinz Harald Frentzen.
Η πλέον παραγωγική σεζόν στην ιστορία της ομάδας του Eddie, που εδώ δε χάνει την ευκαιρία να δείξει την ικανοποίησή του... για τα αποτελέσματα της Jordan.

 

JPB Eddie

 

Οι φωτογράφοι απολαμβάνουν την πίσω όψη των 3 ''αγγέλων του Eddie'', εμείς τη μπροστά, το σίγουρο είναι πως κανένας δε μένει ανικανοποίητος.

 

JPB 1999 1

 

Ο Heinz Harald Frentzen και ο Eddie Jordan είχαν περισσότερα πλάνα εκείνη τη χρονιά, αδίκως κατά τη γνώμη μας.
Δε συμφωνείτε ότι το συγκεκριμένο pitbabe συνέβαλε εξίσου στη μεγαλειώδη πορεία του 1999 και η συμβολή του άξιζε να αποτυπωθεί σε περισσότερες φωτογραφίες;

 

JPB 1999 2

JPB 1999 3

 

Το 2000 ξεκίνησε η ελεύθερη πτώση.
Η Jordan δεν θα επαναλάμβανε ποτέ στο εξής πορεία ανάλογη του 1999.
Η αξιοπιστία του ολοκαίνουριου V10 της Honda αποτέλεσε πονοκέφαλο καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Προβλήματα αεροδυναμικής φύσης δεν προέκυψαν, καθώς ο διαχύτης της Jordan EJ10 παρήγε τα απαιτούμενα επίπεδα κάθετης δύναμης.
Κάτι που διαπιστώνει εύκολα το μάτι και των πλέον ανίδεων από αεροδυναμική στις ακόλουθες φωτογραφίες.

 

JPB 2000 1

JPB 2000 2

 

Το 2001, η σφήκα έδωσε τη θέση της στον καρχαρία ως έμβλημα της ομάδας.
Η πορεία ήταν ανάλογη του 2000, αν και η Jordan εντόπισε πιο επιτυχημένα από όλες τις ομάδες το πλαίσιο των συνθηκών βέλτιστης λειτουργίας των Bridgestone.

 

JPB 2001

 

Η καθοδική πορεία της Jordan συνεχίστηκε μέχρι την αυλαία στα τέλη του 2005.
Τελευταίες ένδοξες στιγμές των ''αγγέλων του Eddie'' το 2003, μετά την απροσδόκητη νίκη διά χειρός Giancarlo Fisichella στο Interlagos.
O Eddie ποζάρει καμαρωτός δίπλα στο pitbabe, με το μυαλό του προφανώς στο κατά πόσο η EJ13 θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική στο διαφημιζόμενο videogame απ'ότι στην πραγματικότητα.

 

JPB 2003 1

Η συνεισφορά του Eddie στα paddock girls είναι ανεκτίμητη και μόνο ως ατυχές γεγονός μπορεί να εκτιμηθεί το ότι δεν έχει λάβει ακόμα κάποιο βραβείο από τους ιθύνοντες του sport.

Το μόνο ψεγάδι που μπορούμε να του καταλογίσουμε είναι ότι ο άσπονδος φίλος του και ιδιοκτήτης της Minardi Paul Stoddart του πήρε μέσα από τα χέρια του το συγκεκριμένο ''πλάσμα του κόσμου''.

 

Minardi 2002 1

 

Ο Stoddart βέβαια δεν πρέπει επουδενί να παραλάβει βραβείο, και μόνο για το έγκλημα που διέπραξε να προτιμήσει τον Alex Yoong ως ομόσταυλο του Mark Webber εκείνη τη χρονιά.
Δυστυχώς η αδικία δε μπορεί να αρθεί αναδρομικά και η δικαιοσύνη δε θα αποκατασταθεί.
Ο κόσμος των pitbabes αποτελείται από αγγελικά πλάσματα, αλλά δεν είναι αγγελικά πλασμένος...

 

Minardi 2002 2

Minardi 2002 3

Read 13478 times

    autowebtv  rocketweb logo lizard 250    

Newsletter Sign Up

KART POSTER

Δεν υπάρχουν εικόνες