Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 09:00

Το ανόητο σύστημα των κατατακτήριων δοκιμών του 1993

Written by

Το σύστημα των κατατακτήριων δοκιμών έχει υποστεί πολλές αλλαγές ανά τα χρόνια.


Μια αλλαγή που “έκανε αίσθηση” ήταν σίγουρα αυτή του 1993.

Τα μονοθέσια που είχαν το δικαίωμα να εκκινήσουν στους αγώνες ήταν 26.
Το 1993 λοιπόν, δεν θα χρειαζόταν το ξεκαθάρισμα των προηγούμενων ετών, να κάνουν δηλαδή και προκατατακτήριες δοκιμές έτσι ώστε να βγουν εκτός της τελικής διαδικασίας οι πιο αργοί συνδυασμοί, καθώς οι ομάδες που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα ήταν 13, άρα και τα μονοθέσια 26.

Έτσι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα...μέχρι που αποφάσισαν να το δημιουργήσουν οι ίδιοι οι άνθρωποι της FIA.
Η πρώτη σκέψη ήταν να εκκινούν τα 24 από τα 26 μονοθέσια σε κάθε αγώνα, όμως στην πορεία άλλαξε σκεπτόμενοι πως όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον το ένα τους μονοθέσιο στον αγώνα.
Αποφάσισαν έτσι, από την Βραζιλία (που ήταν ο 2ος αγώνας του πρωταθλήματος) και μετά, να εκκινούν τα 25 από τα 26 μονοθέσια.
Στους 26 ο ένας έξω δηλαδή!!!

BMS Lola - Alboreto

Αυτό έκανε τις μικρές ομάδες να πονοκεφαλιάζουν και συγκεκριμένα μια ομάδα...την BMS Scuderia Italia, η οποία είχε συμφωνία για το 1993 να κατασκευάζει για λογαριασμό της σασί, η Lola.
Παρά το γεγονός πως οι κινητήρες που χρησιμοποιούσε ήταν οι πελατιακοί Ferrari V12, τα μονοθέσια της ομάδας υστερούσαν του ανταγωνισμού.

Στην Βραζιλία, έκαναν μεγάλο αγώνα για να τρέξουν και τα δυο μονοθέσια στον αγώνα.
Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, ο Michele Alboreto έδωσε μάχη με τον συμπατριώτη του, Ivan Capelli που αγωνιζόταν με την Jordan.

Τελικά, αυτός που έμεινε 26ος και τελικά εκτός αγώνα, ήταν ο Capelli.
Αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο αφεντικό της ομάδας, Eddie Jordan και στον επόμενο αγώνα τον αντικατέστησε με τον Βέλγο Thierry Boutsen.

Ivan Capelli

Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που κατάφεραν να εκκινήσουν και τα δυο μονοθέσια της μικρής Ιταλικής ομάδας, για όσο διάστημα ίσχυσε αυτός ο κανονισμός.

Μέχρι και το Βρετανικό GP, όπου τελικά αποφάσισε η FIA να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την κωμωδία, ο Michele Alboreto δεν κατάφερε να προκριθεί σε 5 αγώνες (Σαν Μαρίνο, Ισπανία, Καναδά, Γαλλία και Μ.Βρετανία) και ο Luca Badoer σε 2 αγώνες (Ευρώπη και Μονακό).

Lua Badoer

Από την Γερμανία και μετά, όλοι οι αγωνιζόμενοι έτρεχαν κανονικά στον αγώνα, με μόνη εξαίρεση τους δυο τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος σε Ιαπωνία και Αυστραλία.
Εκεί, δεν έτρεξε καθόλου η Scuderia Italia, καθώς αποχαιρέτησε την Formula 1 λόγω οικονομικών προβλημάτων, τα οποία την οδήγησαν σε συγχώνευση με την επίσης Ιταλική Minardi για την επόμενη χρονιά.

Read 1821 times

    autowebtv  rocketweb logo lizard 250    

Newsletter Sign Up

KART POSTER

Δεν υπάρχουν εικόνες