Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 09:00

Ουγγαρία 1987: Η...όπισθεν του Philippe Alliot

Written by

Όταν κάποιος σκεφτεί τις λέξεις “Formula 1” και “όπισθεν” τότε το πρώτο πράγμα που θα του έρθει στο μυαλό, είναι ο Ayrton Senna.

1η ημερομηνία δημοσίευσης: 18/03/14

Ποιος είπε όμως πως η όπισθεν στην Formula 1 είναι δικό του προνόμιο;

Σίγουρα είναι πολλοί αυτοί που θυμούνται την άμεση αντίδραση του Βραζιλιάνου στην Ισπανία το 1991, όταν έκανε τετ-α-κε και για να φύγει από τον δρόμο των οδηγών που ακολουθούσαν, έβαλε όπισθεν εν κινήσει.


Σίγουρα είναι λιγότεροι αυτοί που θυμούνται πως το επανέλαβε και τον επόμενο χρόνο (1992) πάλι στην Ισπανία, όταν έκανε και πάλι τετ-α-κε, μπήκε μέσα στην αμμοπαγίδα και έβαλε (και πάλι) όπισθεν εν κινήσει για να βγει από αυτή.

Δείτε από το 5:20 και μετά:Επίσης σίγουρο είναι πως είναι ελάχιστοι αυτοί που θυμούνται την όπισθεν του Philippe Alliot το 1987 στην Ουγγαρία.

Ο Γάλλος έκανε τετ-α-κε στο τέλος της μεγάλης ευθείας και η Larrousse-Lola που οδηγούσε βρέθηκε να κινείται ανάποδα στην αμμοπαγίδα.
Τότε, έκανε την έξυπνη κίνηση να βάλει όπισθεν πριν το μονοθέσιο σταματήσει, βγαίνοντας από αυτή και συνεχίζοντας έτσι τον αγώνα.
Μπορεί αυτή η κίνηση να μην είναι τόσο άμεση και εντυπωσιακή όσο οι κινήσεις του Senna, ήταν ωστόσο έξυπνη και σωστά εκτελεσμένη, την στιγμή που σε παρόμοιες περιπτώσεις οι περισσότεροι οδηγοί απλά κολλούσαν στην αμμοπαγίδα και εγκατέλειπαν.

Δείτε στο 7:00:

 

 

 

 

 

 

 

Read 15216 times

    autowebtv  rocketweb logo lizard 250    

Newsletter Sign Up

KART POSTER

Δεν υπάρχουν εικόνες