Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 09:00

Καναδάς 1992: O ''έρανος'' της March

Written by

Το 1992 ήταν δύσκολη χρονιά για την March όσον αφορά τα οικονομικά της ομάδας.

1η ημερομηνία δημοσίευσης: 06/02/15

Η Leyton House εγκατέλειψε την ομάδα στο τέλος του 1991 όταν ο ιδιοκτήτης της βρέθηκε μπλεγμένος σε σκάνδαλο παράνομων δανείων από την τράπεζα του Fuji.
Παρά το γεγονός λοιπόν πως η ομάδα είχε στις τάξεις της τον Αυστριακό Karl Wendlinger και τα χρήματα της Mercedes που τον συνόδευαν, αλλά και τον Paul Belmondo (γιο του ηθοποιού Jean Paul Belmondo) που έφερε μαζί τις δικές του χορηγίες, η ομάδα δυσκολευόταν ειδικά στους εκτός Ευρώπης προορισμούς.

 

March Belmondo

 

Έτσι, στον 7ο αγώνα του πρωταθλήματος ο οποίος διεξήχθει στον Montreal του Καναδά, η March έκανε βόλτα στην τοπική αγορά και άρχισε να πουλάει “κοψοχρονιά” χώρο του αμαξώματος, προκειμένου να διαφημιστούν τα διάφορα καταστήματα της πόλης.

Το οπτικό αποτέλεσμα ήταν πρωτόγνωρο, αφού τα δυο μονοθέσια της ομάδας εμφανίστηκαν με πολλά μικρά αυτοκόλλητα επάνω τους.

 

March 1992

 

Και μπορεί οι περισσότεροι να γέλασαν μπροστά σε αυτό το θέαμα, οι άνθρωποι της March όμως ήταν εκείνοι που γέλασαν τελευταίοι και μάλιστα με την ψυχή τους.

Ο Karl Wendlinger θα εκκινούσε τον αγώνα από της 12η θέση, ενώ το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν τουλάχιστον εκπληκτικό.

 

Από την εκκίνηση βρέθηκε ανάμεσα στις δυο Ferrari ακολουθώντας μάλιστα κατά πόδας τον Jean Alesi για μεγάλο μέρος του αγώνα.
Οι εγκαταλείψεις μπροστά του τον έφεραν στον τερματισμό να πανηγυρίζει την 4η θέση και το γέλιο μεταφέρθηκε από αυτούς που τους χλεύαζαν, στο γκαράζ και το επιτελείο της March.

 

 

Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που η ομάδα κατάφερε να βαθμολογηθεί μέσα στην χρονιά, την βοήθησε ωστόσο να βρει νέους χορηγούς για το υπόλοιπο της χρονιάς.

 

March Full

 

Δυστυχώς αυτό δεν ήταν αρκετό για να βρει η ομάδα τους απαραίτητους πόρους για την συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα, στο οποίο δήλωσε συμμετοχή με οδηγικό δίδυμο τους Jan Lammers - Jean Marc Gounon.

Παράλληλα, έπεσαν στο κενό και οι όποιες προσπάθειες πώλησης στη Beta (ιταλική εταιρεία κατασκευής εργαλείων), που τελικά κατέληξε χορηγός στη Minardi, εξασφαλίζοντας μάλιστα θέση δοκιμαστή για τον Gounon.

 

 

Read 9274 times

    autowebtv  rocketweb logo lizard 250    

Newsletter Sign Up

KART POSTER

Δεν υπάρχουν εικόνες