Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 09:21

Token Racing: ο Ron Dennis και ο Έλληνας συνιδρυτής

Written by

Μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του '90, αποτελούσε πάγια τακτική η είσοδος μιας ομάδας στη Formula 1 μετά από μια ''διδακτική'' περίοδο στις μικρότερες κατηγορίες– η επιτυχημένη παρουσία σε έναν υποστηρικτικό θεσμό εγγυόταν τις περισσότερες φορές ευκολότερη προσέλκυση χορηγών και μεγαλύτερα εχέγγυα επιτυχίας.

 


Ένας νεαρός μηχανικός που ξεκίνησε από την Cooper και συνέχισε στη Brabham, αποφάσισε στις αρχές των '70s να δοκιμάσει, μεταξύ άλλων πολλών, τις τύχες του σαν ιδιοκτήτης ομάδας: το όνομα αυτού, Ron Dennis.

Ron Dennis Jack Brabham

Εν έτει 1971 λοιπόν, μετά την αποχώρηση του Sir Jack Brabham από την ενεργό δράση και την ιδιοκτησία της ομάδας, ο μηχανικός του Dennis αποφάσισε να ιδρύσει από κοινού με τον Neil Trundle, συνάδελφο μηχανικό της Brabham, την Rondel Racing (ευνόητο ότι το όνομα της ομάδας σχηματίστηκε ως εξής: Ron για τον Dennis και Del για τον Trundle).
Η νεοσύστατη ομάδα συμμετείχε με αξιοσημείωτη επιτυχία επί τριετία (1971-1973) στη Formula 2, με τους ιδιοκτήτες της να αποφασίζουν τη μετάβαση στη Formula 1 για το 1974.
Ανέθεσαν μάλιστα στον Ray Jessop την κατασκευή του μονοθεσίου με το οποίο η Rondel θα ''συστηνόταν'' στη μεγάλη κατηγορία.

Ron Dennis Rondel

Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο...
Η Motul, βασικός υποστηρικτής του εγχειρήματος, επλήγη από την πετρελαϊκή κρίση που εκδηλώθηκε τον Οκτώβριο του 1973 και απέσυρε τη στήριξή της.
Με τη συμμετοχή της ομάδας κυριολεκτικά στον ''αέρα'', ο Ron Dennis προτίμησε να αποχωρήσει από το δημιούργημά του.
Ο Trundle όμως μαζί με τους άλλους λιγοστούς συντελεστές, παρέμειναν, μιας και τη λύση βρέθηκε να δώσει ως ''από μηχανή Θεός'', ένας Ελληνοβρετανός εφοπλιστής: ο Tόνι Βλασσόπουλος (Tony Vlassopulos).

Pryce Token Belgium 1974 2

Ο Βλασσόπουλος ήταν λάτρης των αγώνων και χρηματοδότης τόσο της Rondel στο ξεκίνημά της (με ''σύνδεσμο'' την τότε μνηστή του Dennis, με την οικογένεια της οποίας συνδεόταν φιλικά) όσο και της Ippokampos Racing (ομάδα που έτρεχε στη Formula 3, με όνομα ελληνικότατο, όπως βλέπετε).
Μαζί με τον Ken Grob, αγόρασαν τα περιουσιακά στοιχεία της Rondel μετονομάζοντάς την σε Token Racing (όπως και οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, έτσι και αυτοί επέλεξαν τα ονόματά τους για να σχηματίσουν το όνομα της νέας ομάδας – To για τον Βλασσόπουλο, Ken για τον Grob).

Pryce Token Belgium 1974 3

Το μονοθέσιο ονομάστηκε RJ02 (τα αρχικά προς τιμήν του σχεδιαστή του, Ray Jessop) και ''κατέβηκε'' για πρώτη φορά στο μη πρωταθληματικό αγώνα BRDC International Trophy τον Απρίλιο του 1974.
Ο Tom Pryce πρόλαβε να ''γράψει'' μόλις 15 γύρους στον αγώνα, αλλά τράβηξε τα βλέμματα με την αναρρίχησή του στην κατάταξη.
Στο GP Βελγίου ο φέρελπις Βρετανός και η ομάδα πραγματοποίησαν και επίσημα το ντεμπούτο τους στη Formula 1, το αποτέλεσμα όμως ήταν άλλη μια εγκατάλειψη.

Ο επόμενος αγώνας πραγματοποιούνταν στους δρόμους του Πριγκιπάτου, οι άνθρωποι της Token όμως βρέθηκαν προ μιας δυσάρεστης έκπληξης.
Οι άλλοι Κατασκευαστές, με προεξάρχοντες τον Bernie Ecclestone της Brabham και τον Ken Tyrrell, έπεισαν τους διοργανωτές να μην αφήσουν την Token να συμμετάσχει, με πρόσχημα την απειρία του Pryce.

''Οκ, άφησέ τους, θα κατεβάσουμε τον Tom στον αγώνα της Formula 3 (σημείωση: στα πλαίσια του αγώνα της Formula 1, διεξαγόταν και υποστηρικτικός αγώνας Formula 3 το ίδιο Σαββατοκύριακο), θα κερδίσει και θα τους ξεμπροστιάσουμε''.

Τάδε έφη Βλασσόπουλος στον Trundle, όταν είδε πως ήταν ανένδοτοι οι αντίπαλοι ιδιοκτήτες.
Χρησιμοποιώντας το χρηματοδοτικό του ρόλο στην Ippokampos, τοποθέτησε τον Pryce στη θέση του Buzz Buzaglo, σε μια κίνηση που δεν...άρεσε ιδιαίτερα ούτε στον άμοιρο Αυστραλό, ούτε στο προσωπικό της ομάδας.
Κρίνοντας όμως εκ του αποτελέσματος, επρόκειτο για μια απόλυτα επιτυχημένη κίνηση – με μια μεγάλη εμφάνιση, ο Pryce θριάμβευσε στο τιμόνι της ιδιωτικής March 743.

Pryce Ippokampos March 743 Monaco F3 1974

Το ταλέντο του Pryce όχι μόνο διέψευσε πανηγυρικά τις ενστάσεις για την απειρία του, αλλά του εξασφάλισε άμεσα θέση στη Shadow (με το θάνατο του Peter Revson, επιλέχθηκαν κατά σειρά πριν τον Pryce οι Brian Redman και Bertil Roos για τη θέση του, χωρίς επιτυχία όμως).
Η Token εμφανίστηκε ξανά στο GP Βρετανίας, με τον ''ρομαντικό'' David Purley να αποτυγχάνει να προκριθεί στον αγώνα.
Οι 2 επόμενοι αγώνες σε Γερμανία και Αυστρία βρήκαν στο τιμόνι έναν άλλο φέρελπι Βρετανό, τον Ian Ashley – τα αποτελέσματα όμως ήταν απογοητευτικά: 14η θέση στην ''πράσινη κόλαση'', non classified στο Osterreichring.

Ashley Token Germany 1974

Κάπου εκεί, μπήκε η ταφόπλακα για την Token.
Ούτε ο Βλασσόπουλος ούτε ο Grob είχαν πλέον τη διάθεση να χρηματοδοτήσουν περαιτέρω το εγχείρημα, με το μονοθέσιο να περνάει στα χέρια της Safir Engineering και να συμμετέχει με τον Tony Trimmer στους 2 μη πρωταθληματικούς αγώνες το 1975.

Tony Trimmer Safir 1975

Η απόσυρση του Βλασσόπουλου είχε αντίκτυπο και στην Ippokampos – με τον λόρδο Hesketh να αποσύρεται αιφνιδιαστικά στα τέλη του 1975, συμπαρασύρθηκε κι αυτή, μην έχοντας πλέον ισχυρό χρηματοδότη (ο ιππόκαμπος πάνω στο μονοθέσιο του James Hunt είχε να κάνει με τη συνεργασία ανάμεσα στις 2 ομάδες).

Hesketh Hunt 1975

Ο Ron Dennis προχώρησε στη δημιουργία άλλων 4 ομάδων, με την τελευταία εξ αυτών να αποτελεί τη βάση για την ιστορία που έγραψε στη συνέχεια: η Project 4 συγχωνεύτηκε στα τέλη του 1980 με τη McLaren, με το όνομα της ομάδας του Dennis να τοποθετείται ως αρχικά στο κωδικό όνομα του μονοθεσίου του 1981.
Το MP4/1 δηλαδή, σήμαινε Marlboro Project 4 – η καπνοβιομηχανία είχε καταλυτικό ρόλο στο εγχείρημα.
Η McLaren χρησιμοποιεί την εν λόγω κωδική ονομασία έως και σήμερα, από το 1997 και μετά όμως το M αντιστοιχεί στο McLaren, καθώς η Marlboro αποχώρησε από χορηγός.
Όλα όμως ξεκίνησαν από την εποχή της Rondel – κι εκεί, η οικονομική συνεισφορά του Βλασσόπουλου ήταν καταλυτική, προκειμένου ο Dennis να ''τεστάρει'' τις δυνάμεις του σαν ιδιοκτήτης για πρώτη φορά: το ίδιο καταλυτική ήταν και η συνεισφορά του στην εξέλιξη της καριέρας ενός μεγάλου ταλέντου που δυστυχώς ''έφυγε'' πριν προλάβει να γράψει ιστορία, του Tom Pryce.

Read 7252 times

    autowebtv  rocketweb logo lizard 250    

Newsletter Sign Up

KART POSTER

Δεν υπάρχουν εικόνες