Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 13:45

Μεξικό 1966: η χάρη της Honda που χάρισε τη νίκη στην Cooper

Written by

GP Μεξικό, 21-23 Οκτωβρίου 1966.
Το τσίρκο της Formula 1 μετέβη στη χώρα των Αζτέκων για τον 9ο και τελευταίο αγώνα μιας σεζόν, που η εν γένει εξέλιξη και έκβασή της καθορίστηκε καταλυτικά από τη θέσπιση του ανώτατου ορίου της χωρητικότητας των κινητήρων στα 3 λίτρα, από το 1.5 που ίσχυε την προηγούμενη χρονιά.
Τόσο η Lotus όσο και η BRM βρέθηκαν ημιτελώς προετοιμασμένες ενόψει των νέων κανονισμών, εν αντιθέσει με τη Ferrari και την Cooper (με την τελευταία να προσφεύγει στη σύναψη συνεργασίας με τη Maserati).


Η μεγάλη έκπληξη όμως ήρθε από τη Brabham, που χάρη στον εξαιρετικά αξιόπιστο κινητήρα της Repco, επέτρεψε στον Sir Jack να γράψει ιστορία, γινόμενος ο πρώτος και τελευταίος μέχρι και σήμερα οδηγός που κατέκτησε τον τίτλο με μονοθέσιο που έφερε το επώνυμό του.
Αν και λοιπόν τα πρωταθλήματα Οδηγών και Κατασκευαστών είχαν ήδη κριθεί, το φινάλε στο Μεξικό παρουσίαζε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πέραν της πρωταθλήτριας Brabham, που ήθελε να κλείσει ιδανικά μία ονειρική χρονιά, έριζαν με αξιώσεις για τη νίκη η Lotus, η Cooper και η Honda, νικήτρια στο μεξικανικό GP το 1965, ενώ και η BRM δε μπορούσε να θεωρηθεί εκτός μάχης.

Rodriguez Mexico 1966

Η μόνη που ήταν σίγουρα εκτός διεκδίκησης της νίκης ήταν η Ferrari, η οποία ταλανιζόμενη από ενδοεταιρικά θέματα, προτίμησε να μη λάβει μέρος στην αυλαία, στα πλαίσια της ανασυγκρότησης των διοικητικών της δομών ενόψει της ερχόμενης χρονιάς.
Κύρια εξωτερική εκδήλωση των εσωτερικών προβλημάτων της Scuderia υπήρξε η αποχώρηση του νο1 οδηγού της, John Surtees, πριν τον αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans.
Οι κακές σχέσεις μεταξύ του Βρετανού και του team manager Eugenio Dragoni επιδεινώθηκαν ανεπανόρθωτα, μετά την απόφαση του τελευταίου να τον αποκλείσει από το line-up της ομάδας για το διασημότερο αγώνα αντοχής: ο Surtees ζήτησε εξηγήσεις, ο Dragoni του απάντησε ανεπαρκώς ότι τον θεωρούσε φυσικώς ανέτοιμο για να συμμετάσχει και κάπου εκεί το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο.

Surtees Belgium 1966

Όντας πρωταθλητής το 1964 και εις εκ των κορυφαίων οδηγών, δεν άργησε να βρει στέγη, με την Cooper να εξασφαλίζει τις υπηρεσίες του για το υπόλοιπο της χρονιάς.
Η 2η θέση στο GP Γερμανίας και η 3η στο GP Αμερικής, τοποθέτησαν τον Surtees στην 3η θέση του πρωταθλήματος Οδηγών πριν το GP Μεξικού, με 19 βαθμούς, με τον team-mate του Jochen Rindt στη 2η με 22.
Ενόψει δηλαδή του τελευταίου αγώνα, η εσωτερική μάχη των οδηγών της Cooper για τη 2η θέση του πρωταθλήματος ήταν μία ανοιχτή υπόθεση, στην οποία όμως ο Surtees είχε ένα ''όπλο'' που δε διέθετε ο Αυστριακός, το οποίο δικαιολογεί και τον τίτλο του άρθρου.
Μετά λοιπόν την απαραίτητη εισαγωγή, καιρός για την κυρίως εξιστόρηση.

Surtees Nakamura

Όπως προαναφέρθηκε, ο Surtees είχε συμφωνήσει με την Cooper μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Πριν το GP Αμερικής, ο Yoshio Nakamura, επικεφαλής της Honda, τον προσέγγισε για να τρέξει για την ιαπωνική φίρμα το 1967.
Η συμφωνία έκλεισε γρήγορα, περιελάμβανε όμως πέραν των τυπικών στοιχείων (διάρκεια συμβολαίου, οικονομικές απολαβές) και ένα τεχνικό πλεονέκτημα, που θα χρησιμοποιούσε ο Surtees στο GP του Μεξικό.

Surtees Mexico 1966

Ευρισκόμενο στα 2.300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, το circuit Hermanos Rodriguez διέθετε διαφορετικά επίπεδα οξυγόνου σε σχέση με τις λοιπές πίστες.
Ο Nakamura διέθετε εξειδικευμένη γνώση επί της ρύθμισης του μίγματος αέρα – καυσίμου σε υψόμετρο με έντονες διακυμάνσεις λόγω της προϋπηρεσίας του στον τομέα της κατασκευής κινητήρων για αεροσκάφη και εξέλιξε μία ειδική ρύθμιση μίγματος για τη Honda, που ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την επίτευξη της πρώτης της νίκης στη Formula 1, διά χειρός Richie Ginther, στον ίδιο αγώνα την προηγούμενη χρονιά.
Τη συγκεκριμένη ειδική ρύθμιση του μίγματος αέρα – καυσίμου την αποκάλυψε λοιπόν ο Nakamura στον μέλλοντα οδηγό του και ο Surtees την κοινοποίησε στους μηχανικούς του. Αποτέλεσμα ήταν να πάρει μία άνετη pole position, την οποία μετέτρεψε και σε νίκη, και να κατακτήσει εντέλει και τη 2η θέση του πρωταθλήματος.

Mexico 1966 Results

Έτσι λοιπόν, η Cooper κατέκτησε μία νίκη με καταλυτική βοήθεια από την τεχνογνωσία της συνδιεκδικήτριας της νίκης Honda, με το σπουδαίο Ιάπωνα μηχανικό να εγκαινιάζει μία άριστη σχέση με τον Surtees: εν αντιθέσει με τον Eugenio Dragoni, του φέρθηκε υποδειγματικά καθόλη τη διάρκεια της αγαστής διετούς (1967-1968) συνεργασίας τους.

Read 17489 times

    autowebtv  rocketweb logo lizard 250    

Newsletter Sign Up

KART POSTER

Δεν υπάρχουν εικόνες